Home » Waterbehandeling

Waterbehandeling

Wij komen graag langs om de waterhardheid ter plaatse te meten, pas dan kunnen wij een definitief advies geven. De externe waterontharders MonoMatik en Duomatik adviseren wij bij de voorlader vaatwasmachines, de GSR 36, GS 502, GS 515 en de Winterhalter transportvaatwasmachines. De Brita filters zijn een must have voor uw koffiezetapparatuur.


Ontharding

Voor het ontharden van uw water, waardoor kalk- en magnesium uit het toevoerwater verwijderd wordt, kiest u wanneer u wilt voorkomen dat overbodige slijtage aan uw machine en aanslag op uw vaat plaats vindt. Er zijn nog meer redenen om waterbehandeling aan te schaffen voor diverse apparaten, zoals energiekosten en minder verbruik van reinigings- en naglans middel.


Producten
 • MonoMatik

  Verwijderende hardheidvormende calcium- en magnesium uit het toevoerwater en verhinderen zo de afzetting hiervan in de machine en op het vaatwerk. De regeneratie van de uitwisselaar wordt bij de MonoMatik geregeld door een afstelbare tijd gestuurde elektrische klok.

  DuoMatik is dit afhankelijk van de hardheid van het water en het waterverbruik en wordt dit zonder stroom automatisch geregeld. Oftewel, de regeneratie wordt niet tijd gestuurd maar volume gestuurd. Hierdoor vind er alleen regeneratie plaats wanneer dat ook van toepassing moet zijn. Het regeneratie-interval wordt bij de installatie ingesteld. De gebruiker hoeft alleen maar regenereerzout bij te vullen. Een ontharder wordt inclusief de voorgeschreven watertechnische veiligheidsvoorziening geleverd.

 • Omgekeerde osmose

  Stelt u hoge eisen aan een poleervrij resultaat, heeft u een hoog zoutgehalte in het toevoerwater en een hoog waterverbruik? Dan adviseren wij als economisch waterbehandelingssysteem een omgekeerde-osmose-apparaat. Hiervoor zijn verschillende opties mogelijk, dit afhankelijk van het watergebruik. Voor regelmatig onderhoud en langere levensduur bieden wij de gebruiker een afgestemd onderhoudscontract aan. Ook de juiste reinigings- en naglansmiddel zijn van belang om een perfect resultaat te behouden en de levensduur van vaat en machine te bevorderen.

 • Koffiezetapparatuur

  Niet alleen voor een schone vaat en minder slijtage aan uw vaatwasmachine kunt u gebruik maken van waterontharding. Ook voor uw koffiezetapparatuur is dit een geschikte optie. Door een filter te plaatsen tussen het toevoerwater en machine voorkomt u overbodige kalkaanzetting, minder stroomverbruik en een kwalitatief beter kopje koffie. Deze filters zijn speciaal ontworpen voor een kleiner watergebruik dan bijvoorbeeld een vaatwasser. Niet alleen in capaciteit maar ook in formaat zijn deze kleiner, waardoor u ze makkelijk in de buurt van de machine kunt aan laten sluiten.

 • Combisteamers

  Door de PURITY Steam worden tijdens de doorstroming selectief calcium- en magnesiumionen uit het drinkwater onttrokken via een ionenwisselaar. Bovendien bindt het filtermateriaal zware metalen zoals bijvoorbeeld lood, koper en cadmium en vermindert naast organische verontreinigingen ook geur- en smaakverstorende stoffen. Door middel van een bypass instelling, die speciaal op combi-steamers en bakovens is afgestemd, wordt de reductie van de carbonaathardheid aangepast aan de lokale waterhardheid om een optimale waterkwaliteit te bereiken.

Cefra 24 uurs service?

Binnen een dag zijn we bij u...

Heeft u vragen ??

Wij staan u graag te woord...

Contactgegevens

Wilhelminalaan 97-b
5541 CV Reusel
T. +31 (0)497 641088
F. +31 (0)497 642463
E. info@cefra.nl
I. www.cefra.nl

Merken